آموزش پایتون - بررسی اجمالی
پایتون یک زبان برنامه نویسی اسکریپتی، تفسیری، تعاملی و شیءگرا است. این زبان برای خوانایی بالا طراحی شده است و از کلمات کلیدی انگلیسی به جای نشانههای نگارشی استفاده میکند. این بدان معناست که کد پایتون برای انسانها راحتتر قابل خواندن و درک است. علاوه بر این، پایتون دارای ساختارهای نحوی ساده و انعطافپذیری است که آن را برای یادگیری و استفاده آسان میکند.
-
پایتون تفسیری است − پایتون در زمان اجرا توسط مفسر پردازش میشود. شما قبل از اجرای برنامه خود نیاز به کامپایل کردن آن ندارید. این ویژگی پایتون شبیه به PERL و PHP است.
-
پایتون یک زبان برنامهنویسی تعاملی است - یعنی شما میتوانید مستقیماً با مفسر پایتون از طریق خط فرمان تعامل داشته باشید. این ویژگی پایتون ، آزمایش کد و یادگیری آن را بسیار آسان تر می کند
-
پایتون شیءگرا است − پایتون سبک یا تکنیک برنامه نویسی شیءگرا را پشتیبانی میکند که کد را درون اشیاء بسته میکند.
-
پایتون زبانی برای مبتدیان است − پایتون یک زبان بسیار عالی برای برنامه نویسان سطح مبتدی است و پشتیبانی از توسعه یک گستره وسیع از برنامه ها از پردازش متن ساده تا مرورگرهای وب و بازی ها را دارد.
تاریخچه پایتون
پایتون توسط گیدو وان راسوم در دهه هشتاد و نود در موسسه ملی تحقیقات برای ریاضیات و علوم کامپیوتر در هلند توسعه داده شد.
پایتون از بسیاری از زبانهای دیگر، از جمله ABC، Modula-3، C، C ++، Algol-68، SmallTalk و Unix shell و دیگر زبانهای اسکریپت شده، الهام گرفته است.
پایتون کپی رایت شده است. همانند پرل، کد منبع پایتون در حال حاضر زیر مجوز عمومی GNU (GPL) در دسترس است.
پایتون در حال حاضر توسط یک تیم توسعه اصلی در این موسسه حفظ میشود، اگرچه Guido van Rossum هنوز نقش حیاتی در هدایت پیشرفت آن دارد.
ویژگیهای پایتون
ویژگیهای پایتون عبارتند از:
-
آسان برای یادگیری − پایتون یک زبان برنامه نویسی آسان برای یادگیری است. این زبان دارای تعداد کمی کلیدواژه، ساختار ساده و دستوراتی با دستهبندیهای واضح است. این ویژگیها باعث میشود که پایتون یک انتخاب عالی برای دانشجویان باشد که میخواهند یادگیری برنامهنویسی را شروع کنند.
-
آسان برای خواندن − کد پایتون به خوبی تعریف شده و جنبه های بصری بهتری دارد.
-
آسان برای نگهداری − منبع کد پایتون به نسبت سایر سورس کدها ، آسانتر نگهداری میشود.
-
کتابخانه استاندارد گسترده − اکثر کتابخانه پایتون بسیار قابل حمل و با قابلیت سازگاری در پلتفرمهای UNIX، ویندوز و مکینتاش می باشد.
-
حالت تعاملی − پایتون پشتیبانی از یک حالت تعاملی دارد که به بررسی و اشکالزدایی تعاملی قطعات کد کمک میکند.
-
قابل حمل − پایتون قادر به اجرا در تنوع زیادی از پلتفرمهای سختافزاری است و در همه پلتفرمها از یک رابط کاربری مشابه پشتیبانی میکند.
-
قابل گسترش − شما میتوانید ماژولهایی را به مفسر پایتون اضافه کنید. این ماژولها به برنامهنویسان امکان میدهد تا ابزارهای خود را اضافه یا سفارشی کنند تا بهینهتر عمل کنند.
-
پایگاه دادهها − پایتون رابطهایی را به اکثر پایگاه داده ارائه میدهد.
-
برنامهنویسی رابط کاربر گرافیکی (GUI) − پایتون برنامههای GUI را پشتیبانی میکند که میتوانند برای سیستمهای عامل مختلف از جمله ویندوز و لینوکس نمایش داده شوند
-
قابلیت مقیاس پذیری (Scalable) − پایتون ساختار و پشتیبانی بهتری برای برنامههای بزرگ نسبت به اسکریپتینگ شل (Shell Scripting) فراهم میکند.
علاوه بر ویژگیهای فوق، پایتون دارای لیست بزرگی از ویژگیهای خوب است، چند مورد از آنها در زیر آمده است −
-
این زبان، روشهای برنامهنویسی ساختاری، برنامهنویسی تابعی و همچنین برنامهنویسی شیءگرا را پشتیبانی میکند.
-
این زبان میتواند به عنوان یک زبان اسکریپت نیز استفاده شود و یا میتواند برای ساخت برنامههای بزرگ به بایت کد تبدیل شود.
-
این زبان نوعهای دادهای پویا و بسیار پیشرفتهای را فراهم میکند و پشتیبانی از بررسی نوع پویا دارد.
-
این زبان پشتیبانی از جمعآوری خودکار زبالهها (Garbage Collection) را داراست.
-
این زبان میتواند به راحتی با C، C ++، COM، ActiveX، CORBA و Java یکپارچه شود.