آموزش مبانی کامپیوتر - شبکه
یک شبکه کامپیوتری سیستمی است که در آن چند کامپیوتر به یکدیگر متصل شدهاند تا اطلاعات و منابع را به اشتراک بگذارند.
ویژگیهای یک شبکه کامپیوتری
-
اشتراک منابع از یک کامپیوتر به دیگری.
-
ایجاد فایل و ذخیره آن در یک کامپیوتر و دسترسی به آن فایل از کامپیوتر(های) دیگری که به شبکه متصل هستند.
-
اتصال چاپگر، اسکنر، یا دستگاه فکس به یک کامپیوتر در شبکه و استفاده از دستگاههای موجود در شبکه توسط سایر کامپیوترهای شبکه.
در زیر لیستی از سختافزارهای مورد نیاز برای تنظیم یک شبکه کامپیوتری آمده است.
- کابلهای شبکه (Network Cables)
- توزیعکنندهها (Distributors)
- روترها (Routers)
- کارتهای شبکه داخلی (Internal Network Cards)
- کارتهای شبکه خارجی (External Network Cards)
کابلهای شبکه
کابلهای شبکه برای اتصال کامپیوترها استفاده میشوند. پرکاربردترین کابل، کابل دسته ۵ RJ-۴۵ است.
توزیعکنندهها
اگرچه میتوان یک کامپیوتر را از طریق پورت سریال به یک کامپیوتر دیگر متصل کرد، اما اگر بخواهیم بسیاری از کامپیوترها را به یکدیگر متصل کرده تا یک شبکه را ایجاد کنیم، این اتصال سریال کار نخواهد کرد.
راه حل این استفاده از یک بدنه مرکزی است که به آن کامپیوترها، چاپگرها، اسکنرها و غیره متصل شوند و سپس این بدنه، ترافیک شبکه را مدیریت یا توزیع خواهد کرد.
روتر
یک روتر یک نوع دستگاه است که به عنوان نقطه مرکزی بین کامپیوترها و سایر دستگاههایی که قسمتی از شبکه هستند عمل میکند. این دستگاه با درگاه هایی به نام پورت از یکدیگر تفکیک میشوند. کامپیوترها و دستگاههای دیگر با استفاده از کابلهای شبکه به روتر وصل میشوند. در حال حاضر روترها در حالت بیسیم نیز عرضه میشوند تا کامپیوترها بدون هیچ کابل فیزیکی اتصال پیدا کنند.
کارت شبکه
کارت شبکه یک قطعه لازم برای یک کامپیوتر است که بدون آن کامپیوتر نمیتواند به یک شبکه متصل شود. این کارت همچنین به عنوان کارت شبکه یا کارت رابط شبکه (NIC) شناخته میشود. بیشتر کامپیوترهای برند دارای کارت شبکه پیشنصب شده هستند. کارتهای شبکه دارای دو نوع داخلی و خارجی هستند.
کارت شبکه داخلی
مادربرد (Motherboard) یک شیار برای کارت شبکه داخلی دارد که باید در آن قرار داده شود. کارتهای شبکه داخلی از دو نوع هستند که نوع اول از اتصال Peripheral Component Interconnect (PCI) استفاده میکند، در حالی که نوع دوم از Industry Standard Architecture (ISA) استفاده میکند. کابلهای شبکه برای فراهم کردن دسترسی شبکه لازم هستند.
کارت شبکه خارجی
کارتهای شبکه خارجی از دو نوع: بیسیم (Wireless) و مبتنی بر USB (USB-based) هستند. کارت شبکه بیسیم باید در مادربرد قرار داده شود، اما برای اتصال به شبکه نیازی به کابل شبکه نیست.
درگاه سریع یونیورسال (USB)
کارت USB راحت برای استفاده است و از طریق پورت USB وصل میشود. کامپیوترها بهطور خودکار کارت USB را تشخیص داده و درایورهای مورد نیاز برای پشتیبانی از کارت شبکه USB را به صورت خودکار نصب میکنند.