آموزش HTML - تعبیه چندرسانه ای
تگهای <object> و <embed> عناصر HTML هستند که برای جاسازی محتوای خارجی، مانند فایلهای رسانه یا سایر صفحات وب، در یک سند HTML استفاده میشوند.
تگ <object>
تگ <object> نسبت به تگ <embed> انعطاف پذیرتر و همه کاره تر است و می توان از آن برای جاسازی انواع محتوا از جمله تصاویر، ویدئو، صدا و حتی سایر صفحات وب استفاده کرد. تگ <object> به یک ویژگی "data" نیاز دارد که URL محتوای خارجی را مشخص می کند و همچنین می تواند شامل ویژگی های اضافی مانند "type"، "width" و "height" برای کنترل ظاهر و رفتار محتوای تعبیه شده باشد.
در اینجا مثالی از نحوه استفاده از تگ <object> برای جاسازی یک فایل ویدیویی آورده شده است:
<object data="video.mp4" type="video/mp4" width="640" height="360">
Your browser does not support the video tag.
</object>
در این مثال، ویژگی "data" نشانی اینترنتی فایل ویدئویی را مشخص می کند و ویژگی "type" نوع رسانه را مشخص می کند. ویژگیهای «width» و «height» اندازه پخشکننده ویدیو را کنترل میکنند و اگر مرورگر وب از برچسب ویدیوی HTML5 پشتیبانی نمیکند، پیام بازگشتی «Your browser does not support the video tag» نمایش داده میشود.
تگ <embed>
تگ <embed> ساده تر و محدودتر از تگ <object> است و در درجه اول برای جاسازی فایل های رسانه ای مانند صدا یا تصویر استفاده می شود. تگ <embed> به یک ویژگی "src" نیاز دارد که URL فایل رسانه را مشخص می کند و همچنین می تواند شامل ویژگی هایی مانند "type"، "width" و "height" برای کنترل ظاهر و رفتار محتوای تعبیه شده باشد.
در اینجا مثالی از نحوه استفاده از تگ <embed> برای جاسازی فایل صوتی آورده شده است:
<embed src="audio.mp3" type="audio/mpeg" width="300" height="30" />
در این مثال، ویژگی "src" نشانی اینترنتی فایل صوتی را مشخص می کند و ویژگی "type" نوع رسانه را مشخص می کند. ویژگی های "width" و "height" اندازه پخش کننده صوتی را کنترل می کنند.
به طور کلی، هر دو تگ <object> و <embed> برای جاسازی محتوای خارجی در یک سند HTML مفید هستند و می توان از آنها برای ایجاد طیف گسترده ای از تجربیات چندرسانه ای در وب استفاده کرد.
اگر توجه کرده باشید برای نمایش ویدیو هم از تگ Video میتوان استفاده نمود و هم از تگ Object . سوالی که پیش می آید این است که با وجود تگ ویدیو چه نیازی به تگ آبجکت وجود دارد ؟
توجه داشته باشید که آنها منشأ و اهداف متفاوتی دارند. تگ <video> به عنوان بخشی از استاندارد HTML5 برای ارائه یک روش استاندارد برای جاسازی محتوای ویدئویی در وب معرفی شد، در حالی که تگ <object> از روزهای اولیه HTML وجود داشت و در ابتدا برای جاسازی انواع دیگر محتوا استفاده میشد. محتوا، مانند اپلت های جاوا و انیمیشن های فلش. در حالی که تگ <object> همچنان می تواند برای جاسازی محتوای ویدئو استفاده شود، تگ <video> رویکرد ساده تر و سازگارتری را برای پخش ویدئو ارائه می دهد.