آموزش مبانی برنامه نویسی - مفاهیم پایه
ما فرض میکنیم شما با زبان انگلیسی آشنایی دارید که به عنوان یک زبان بین المللی شناخته شده است. انگلیسی دارای دستور زبانی مشخصی است که باید دنبال شود تا جملات انگلیسی به درستی نوشته شود. همچنین، اکثر زبانهای انسانی (هندی، انگلیسی، اسپانیایی، فرانسوی و غیره) از چندین عنصر مانند فعل، اسم، صفت، قید، حرف اضافه و حرف ربط و غیره تشکیل شدهاند.
مانند زبانهای انسانی، زبانهای برنامهنویسی کامپیوتر نیز از چندین عنصر تشکیل شدهاند. ما شما را در مورد مفاهیم پایه این عناصر آموزش خواهیم داد تا بتوانید از آنها در زبانهای برنامهنویسی مختلف استفاده کنید. این عناصر پایه شامل موارد زیر هستند:
- محیط برنامهنویسی (Programming Environment)
- نحوه نگارش پایه (Basic Syntax)
- انواع دادهها (Data Types)
- متغیرها (Variables)
- کلمات کلیدی (Keywords)
- اپراتورهای پایه (Basic Operators)
- تصمیمگیری (Decision Making)
- حلقهها (Loops)
- اعداد (Numbers)
- حروف (Characters)
- آرایهها (Arrays)
- رشتهها (Strings)
- توابع (Functions)
- ورود و خروج فایل (File I/O)
ما در درس های بعدی با استفاده از مثالهایی در زبانهای برنامهنویسی مختلف، تمام این عناصر را توضیح خواهیم داد. ابتدا، ما سعی خواهیم کرد تا معنای کلی این اصطلاحات را درک کنیم و سپس خواهیم دید که این اصطلاحات چگونه در زبانهای برنامهنویسی مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
این آموزش به منظور آشنایی شما با سه زبان برنامهنویسی پرطرفدار زیر طراحی شده است:
- برنامهنویسی C (C Programming)
- برنامهنویسی جاوا (Java Programming)
- برنامهنویسی پایتون (Python Programming)
یک بخش اصلی از این آموزش با استفاده از زبان برنامه نویسی C توضیح داده شده و سپس نشان داده شده است که چگونه مفاهیم مشابه در جاوا و پایتون کار می کنند. بنابراین پس از پایان این آموزش، با این زبان های برنامه نویسی محبوب بسیار آشنا خواهید بود