آموزش جاوا - بررسی اجمالی
زبان برنامه نویسی جاوا در ابتدا توسط شرکت Sun Microsystems توسعه یافت که جیمز گاسلینگ آغازکننده این زبان بود. در سال 1374شمسی(1995 میلادی)،Java 1.0 [J2SE] را به عنوان جزء اصلی پلت فرم جاوا شرکت Sun Microsystems منتشر کرد.
آخرین نسخه زبان برنامه نویسی جاوا تا به امروز (Java Standard Edition Java SE 8 )است. با پیشرفت جاوا و محبوبیت گسترده آن، پیکربندی های متعددی برای سازگاری با انواع مختلف پلت فرم ها ساخته شد. به عنوان مثال: J2EE برای برنامه های سازمانی، J2ME برای برنامه های کاربردی موبایل.نسخه های جدید J2 به ترتیب به Java SE، Java EE و Java ME تغییر نام دادند.
از مزیت های جاوا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
شی گرا (Object Oriented )- در جاوا، همه چیز را یک Object(شئ) تعریف می کنیم که این مدل Object درجاوا باعث می شودکه به راحتی قابل گسترش باشد.
-
مستقل از پلتفرم(Platform Independent ) - برخلاف بسیاری از زبانهای برنامهنویسی دیگر از جمله C و ++ C، زمانی که جاوا کامپایل میشود،دردستگاه پلتفرم خاصی کامپایل نمیشود،بلکه به صورت بایت کد (byte code)، مستقل از پلتفرم کامپایل میشود. این بایت کد (byte code) در وب توزیع شده و توسط ماشین مجازی (JVM) بر روی هر پلتفرمی که روی آن اجرا می شود تفسیر می شود.
-
ساده(Simple ) - جاوا طوری طراحی شده است که یادگیری آن آسان باشد. اگر مفهوم اولیه OOP (شی گرایی) را درک کنید، تسلط بر آن آسان خواهد بود.
-
امن (Secure )- این ویژگی در جاوا، امکان توسعه سیستمهای بدون ویروس و بدون دستکاری را فراهم میکند.
-
معماریneutralت(Architecture-neutral )- کامپایلر جاوا فرمت فایل شیء ،neutral از نظر معماری تولید می کند که باعث می شود کد کامپایل شده روی بسیاری از پردازنده ها با سیستم runtime جاوا قابل اجرا باشد.
-
قابل حمل(Portable ) - neutral بودن از نظر معماری و نداشتن جنبه های وابسته به پیاده سازی ، جاوا را قابل حمل می کند. کامپایلر در جاوا با ANSI C با یک مرز قابل حمل نوشته شده است که یک زیر مجموعه از POSIX است.
-
قدرتمند(Robust ) - جاوا تلاش می کند تا موقعیت های مستعد خطا را با تاکید بر، بررسی خطای زمان کامپایل و بررسی زمان اجرا حذف کند.
-
چند ریختی(Multithreaded) - با ویژگی چند ریختی جاوا، امکان نوشتن برنامه هایی وجود دارد که می توانند چندین کار را به طور همزمان انجام دهند. این ویژگی به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا برنامه های تعاملی را بسازند، که به راحتی اجرا شوند.
-
تفسیرشده (Interpreted ) -بایت کد (byte code) به سرعت به دستورالعمل های ماشین اصلی ترجمه می شود و در هیچ کجا ذخیره نمی شود. به زبان ساده تر در واقع زبان برنامه نویسی جاوا (byte code) را به زبان قابل فهم برای ماشین تبدیل میکند و نقش واسطه دارد.
-
عملکرد بالا(High Performance) - با استفاده از کامپایلرهای Just-In-Time، جاوا کارایی بالایی را امکان پذیر می کند.
-
توزیع شده(Distributed ) - جاوا برای محیط توزیع شده اینترنت طراحی شده است.
-
پویا (Dynamic )- جاوا دینامیک تر از C یا++ C در نظر گرفته می شود زیرا برای انطباق با یک محیط در حال evolving طراحی شده است. برنامههای جاوا میتوانند حجم گستردهای از اطلاعات زمان اجرا را حمل کنند که میتوان از آنها برای تأیید و رفع دسترسی به اشیاء در زمان اجرا استفاده کرد.
برنامه "سلام به همگی" با استفاده از زبان برنامه نویسی جاوا
فقط برای اینکه کمی در مورد برنامه نویسی جاوا به شما هیجان داشته باشم ، یک برنامه کوچک ساده "سلام به همگی" را در زیر قرار داده ایم :
public class MyFirstJavaProgram {
/* تبریک میگم شما اولین کد به زبان جاوا را نوشتید.
* خروجی این برنامه که نوشتید:"سلام به همگی "
*/
public static void main(String [ ]args) {
System.out.println("سلام به همگی");
}
}
تاریخچه جاو
ابزارهایی که به آنها نیاز خواهید داشت
نرم افزارهای زیر نیاز خواهید داشت -
- سیستم عامل لینوکس .../7.1 یا ویندوز10/11 /xp/7/8
- جاوا JDK
- .../++NetBeans/Eclipse/Microsoft Notepad یا هر IDE دیگری که بتوانیم کدهای زبان برنامه نویسی جاوا را اجرا کنیم.
* تبریک میگم شما درس بررسی اجمالی را با موفقیت مطالعه کردید و به پایان رساندید ،حالا پیش به سوی درس بعدی و یادگیر بیشتر...*